Noticias

◄volver

Tallers de cants d'ocells a Barcelona - Resum 2/03

02-03-2013

Sortides per conèixer el cant dels ocells a prop de casa

 Els ocells de Montjuïc (Barcelona)Resum de la sortida del 2 de març

Després del temporal de vent i pluja de la setmana, el dissabte clareja amb un sol esplèndid, cel en calma i bona temperatura. Des de dalt les escales que porten al MNAC, una bonica vista de la ciutat il.luminada per un sol de llum taronja.

El primer ocell, una cuereta blanca cantant en un bassal de les fonts; el cant alegre, metàl.lic i potent de les mallerengues carboneres ens porta flaires de la primavera.

En detectarem un total de 26 espècies, de les quals 3 només les haurem escoltat i no observat i 6 les observem però silencioses.

Com a espècies a destacar: el reietó, cantant molt a prop i ben observat i que hem pogut comparar amb el bruel, també amb una bona observació i escolta del cant; el raspinell, que ens ha reclamat una bona estona i quan ja el teniem en un bon punt per a ser observat, ens ha cantat generosament. També hem gaudit amb l'observació de les cotorres de Kramer, molt actives revolotejant cridaneres i una parella entrant en un forat d'un plàtan aportant material. El cant monòton, com un mantra ha dit algú, de les tòrtores turques ens ha acompanyat durant tot el matí.

 

Resumen de la salida del 2 de marzo

Después del temporal de viento y lluvia de la semana, el sábado amanece con un sol espléndido, cielo en calma y buena temperatura. Desde lo alto de las escaleras que llevan al MNAC, una bonita vista de la ciudad iluminada por un sol de luz naranja.

El primer pájaro, una lavandera blanca cantando en un charco; el canto alegre, metálico y potente de los carboneros comunes anunciando que la primavera ya está aquí.

Detectamos un total de 26 especies, de las cuales 3 sólo las habremos escuchado y no observado y 6 las observamos pero silenciosas.

Como especies a destacar: el reyezuelo sencillo, cantando muy cerca y bien observado y que posteriormente hemos podido comparar con el reyezuelo listado, también con una buena observación y escucha del canto; el agateador nos ha reclamado un buen rato y cuando ya lo teníamos en un buen tronco para ser observado, nos ha cantado generosamente. También hemos disfrutado con la observación de las cotorras de Kramer, muy activas revoloteando, llamativas, y una pareja entrando en un agujero de un plátano aportando material. El canto monótono, como un mantra ha dicho alguien, de las tórtolas turcas nos ha acompañado durante toda la mañana.

 

+ noticias