Noticias

◄volver

Audició de Concerts de la Natura

05-02-2013

Audició i xerrada “ Sons de la natura”

A càrrec d’ Eloisa Matheu

Dimarts 5 de febrer a les 20 h.

Llibreria HORITZONS, carrer València 149, Barcelona

Confirmació d’assistència a info@llibreriahoritzons.com

 

La vida és plena de sons, en tot moment ens envolten vibracions que percebim en forma de sons agradables, de sons molestos, de sons als quals en som indiferents, sons que no sentim perquè es troben fora de la nostra capacitat de percepció acústica com són els ultra i infra sons...

Vivim en entorns sonors, els sons poden ser d'origen geològic, atmosfèric, com l'aigua, el mar, el vent i la pluja, originats pels éssers vius, terrestres o aquàtics, tant de petita mida com gran,  o sons d'origen humà, pensem en la música, les campanes d'una esglèsia o el que més comunment entenem com a soroll del transit.

Els animals que comparteixen un mateix espai acústic, que pertanyen a una mateixa comunitat acústica, creen estratègies per escoltar i per ser escoltats. El cant dels ocells en un bosc una matinada de primavera ens pot semblar un guirigai on es fa difícil fer-se sentir. Tanmateix no és un desordre, cada espècie té una estratègia per fer-se sentir, busca el seu espai, la banda de freqüències, el seu interval de temps. Cada espècie ha evolucionat acústicament en el seu medi buscant els trets més favorables per fer arribar el seu cant, el seu missatge i "ocupa" un espai en el concert natural, com els músics i les melodies de cada un dels instruments en una gran orquesta. I això ens porta a parlar de paisatges sonors, quan ens referim al concert natural dels paisatges visual, dels ecosistemes.

Escoltarem diferent paisatges sonors i els comentarem, gaudint del so de la natura que ens envolta, de paisatges propers, familiars, i paisatges sonors de regions allunyades, d'ecosistemes tropicals.

+ noticias